Podrobnosti knjige

Razprodano
  • Trda vezava: 30 €

SMRT NOVOAMERIČANKE

“Včasih so stvari, ki so pomembnejše od tega, v kaj je oblečena mlada dama.”

Zgodba se začne leta 1912 po brodolomu Titanika, ko New York pretresajo novice o tragični usodi potnikov na ladji, konča pa s pohodom za volilno pravico žensk. Vmes se zgodi marsikaj, med drugim tudi umor.

Družina Benchley se pripravlja na Louisino poroko,  veliko in razkošno, Louise, ki je že od vsega začetka želela majhno in nevpadljivo kar pri njih doma … Kompromisna rešitev se pojavi v obliki predloga ženinovega strica – Charlesa Tylerja, ki s svojo družino prebiva na Long Islandu: Louise in William se bosta poročila doma, vendar pri njem doma. Na Prijetnih travnikih jih pred hišo pričakajo člani Tylerjeve družine in varuška njihovega najmlajšega sina. Charles Tyler jih pozdravi z besedami: “Dobrodošli pri nas, to je srečna hiša.” Toda pozornemu očesu Jane Prescott ne uide nekaj znakov, ki zgovorno pričajo, da ni tako.

Louise začne pri svojem ženinu opažati stvari, ki ji jemljejo duševni mir.

Vsi so bolj ali manj zaposleni s pripravami na poroko, potem pa se zgodi umor.

Kdo je morilec in kaj je bil njegov motiv za umor? Družina, ki noče, da bi zadeva prišla na dan, zaprosi za pomoč bistroumno Jane Prescott, ki se je pri razreševanju umora izkazala že enkrat prej.

 

Fredericks Mariah
PrevajalecMarovt BArbara
Jezik originalaAngleščina
Obseg300 strani
Žanrzgodovinski roman, kriminalni roman
Pomakni se na vrh