Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 32 €

TEŽNOST PTIC

Prvenec pisateljice Tracy Guzeman opisuje življenjsko zgodbo, kjer se sedanjost vseskozi prepleta s preteklostjo, ki je ni mogoče pokopati. Stare skrivnosti silijo na površje in štiriinštirideset let po tem, ko nadarjeni mladi slikar Thomas Bayber prvič sreča Alice in Natalie Kessler, umetnik razkrije, da obstaja še nikoli videno delo Sestri Kessler – gre za provokativno sliko, na kateri so upodobljeni mladi umetnik Thomas, ter sestri Alice in Natalie. Ko slikar poprosi svojega starega zaupnika, Dennisa Fincha, ki je profesor umetnostne zgodovine, in Stephena Jamesona, ekscentričnega mladega overovatelja umetnin, da prodata sliko, se tudi njuna pot poveže z ostalimi, ko ju potegne v vrtinec spletk, prikritih informacij in starih ran.

Poglavja v zgodbi se prepletajo v času – v njih pa sledijo razkritja o preteklosti sester z novimi sledmi, ki jih Finch in Jameson odkrivata na poti iskanja manjkajočih slik in sester.

Delo Težnost ptic v sebi spoji dramatično vojno, ki jo bijeta sestri, skrivnost izginule umetnine in bridkost izgubljene ljubezni v presunljivo elegijo, ki (bo bralce) ... pustila brez sape

Tracy Guzeman
PrevajalecTanja Gabrijelčič
Jezikovni pregled Ana S. Bec
Jezik originalaAngleščina
Obseg372 strani
ŽanrŽenski roman, psihološki roman, družbeni roman, ljubezenski roman
Pomakni se na vrh