Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 21.75 €

NI POTI NAZAJ

Lilli je popolnoma običajna najstnica, ki živi sama z mamo, očeta pa ne pozna. Pri štirinajstih se do ušes zaljubi v Davida in potem nepričakovano zanosi.

Pred njo je najtežja odločitev v življenju. Naj obdrži otroka? Bo lahko prevzela odgovornost? Nihče je ne more prevzeti namesto nje …

Dobiva sicer številne dobronamerne nasvete. Vsi vedo, da bi bila prekinitev nosečnosti najboljša rešitev zanjo.

A Lilli ni tako zelo prepričana. Čeprav jo straši misel, kaj bo, ko se bo rodil otrok, ki ga nosi pod srcem, si vendarle želi roditi sad njene mlade ljubezni z Davidom. Želi videti, ali bo tudi otrok imel tisti čudoviti Davidov nasmešek, obenem pa jo tudi skrbi, kakšen oče bo njen, prav tako mladoletni fant.

Odločitev ni lahka in sprejeti jo mora sama in živeti z njo. David ji sicer stoji ob strani, toda mlada ljubezen je postavljena pred mnoge izzive.

Lilli se po rojstvu sinčka zdi, da je ostala sama. Ima občutek, da se drugim življenje ni postavilo na glavo. Otrok terja neprestano skrb in nego in to je za Lilli veliko breme. In pod težo tega bremena in odgovornosti naredi tudi nekaj napak, ki bi lahko bile usodne za otroka.

Noseča mlada dekleta se morajo boriti s številnimi strahovi in prevzeti nase neizmerno odgovornost.

Jana Frey pripoveduje zgodbo o dekletu, ki se upre vsem pričakovanjem staršev in družbe in se odloči obdržati otroka. Vsi ji sicer stojijo ob strani, toda starševska odgovornost zna biti včasih prevelika in pretežka za tako mladega človeka.

Frey Jana
PrevajalecMateja Malnar Štembal
Jezik originalaNemščina
Obseg154 strani
ZbirkaNa robu
Pomakni se na vrh