Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 29 €

ŠKRLATNI PIMPERNEL

Roman se bere kot napeta novodobna kriminalka, polna preobratov in nepričakovanih prizorov. Dogajanje nas vodi vse od plemiških londonskih salonov, na velika angleška posestva in do dokončne razrešitve na pečinah francoske obale.

 

Piše se leto 1792. V Franciji se ideje francoske revolucije o bratstvu in enakosti pred zakoni spreobračajo v vladavino terorja. Skoraj nihče od francoskega plemstva ni varen pred madame giljotino.

Toda angleški plemič gizdalinskih manir sir Percy Blakeney si je zaprisegel, da bo s svojim Zavezništvom Škrlatnega Pimpernela nemočne moške, ženske in otroke rešil neizbežne pogube. Ta junak s skrivno identiteto ima vse značilnosti, ki v naši moderni dobi predstavljajo superjunaka, od posebne preobleke do sijajne iznajdljivosti in uspešnega premagovanja še tako nemogočih položajev.
Roka revolucije seže tudi v Anglijo, kamor francoska vlada pošlje svojega predstavnika, premetenega Chauvelina.

In tudi Marguerite, lepa in pametna žena sir Percyja Blakeneyja, je Francozinja, ki pa se ji niti ne sanja, s kom se je poročila. Ko Percyju po poroki prizna svoj greh, ki ji močno leži na duši, se njun zakon spremeni v kletko dveh odtujenih duš. Vsak igra svojo vlogo, za katero se nikoli ne ve ali je resnična ali prikrita.

Toda pod površjem še vedno tli neskončna ljubezen in le vprašanje časa je, ali bo ta plamen znova vzplamenel ali pa za vedno ugasnil.

Orczy Emma
PrevajalecMateja Malnar Štembal
Jezik originalaAngleščina
Obseg308 strani
ŽanrRomantika, Zgodovinska romantika, Klasika
ZbirkaPodobe ljubezni
Pomakni se na vrh