Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 35 €
  • Žepna: 17,65 €

ZADNJA PREROKBA

Kaj če bi lahko z bio-inženiringom ustvarili naslednjega velikega svetovnega preroka: naslednjega Budo, Mohameda ali Jezusa? Bi prišlo do drugega vstajenja ali pa bi sprožilo verižno reakcijo s katastrofalnimi posledicami?

V Washingtonu, D.C., na rokah poveljnika Graya Piercea pod streli ostrostrelca umre brezdomec. Smrt razkrije še večjo uganko. V dlani mrtveca leži krvav kovanec, antični predmet iz časa grškega oraklja v Delfiju. Ukraden predmet iščejo tudi kruti zasledovalci, Gray Pierce pa odkrije, da je kovanec ključ za razkritje zarote, katere začetek sega v čas hladne vojne in ki ogroža osnovne temelje človeštva.

Mednarodni skupini znanstvenikov, znanih kot Jasoni, uspe odkriti, da nasprotna stran s pomočjo bio-inženiringa avtističnih otrok, ki kažejo posebne sposobnosti – matematični in statistični geniji, briljantni konceptualni umetniki – v upanju na ustvaritev svetovnega preroka za novo tisočletje snuje nekaj večjega in veliko bolj zastrašujočega. Z manipulacijo naj bi poskrbeli za novo ero globalnega miru, toda pod njihovimi pogoji.

Na drugi polovici sveta se v bolnišnični sobi zbudi moški. Ne spomni se, kdo je, ve le, da je zaprt v podzemni raziskovalni center. Ob pomoči treh nenavadnih otrok mu uspe pobeg čez gorsko in radioaktivno pokrajino, sledijo pa jim divji lovci iz istega laboratorija. Toda njegov cilj ni pobeg. Niti preživetje ne. V poskusu preprečitve zarote, ki naj bi z obličja zemlje izbrisala četrtino svetovnega prebivalstva, mora žrtvovati vse. Tudi otroke, ki so ga rešili.

Dva moška morata tekmovati s časom od starodavnih grških templjev do bleščečih mavzolejev, od indijskih slumov do z radioaktivnostjo prežetih predelov Rusije in rešiti skrivnost, ki sega v čas prvega znanega oraklja v zgodovini – grškega oraklja v Delfih.

Toda vprašanje ostaja: bo preteklost dovolj, da reši prihodnost?

Rollins James
PrevajalecMateja Malnar Štembal
Jezikovni pregled Nina Novak Kerbler
Jezik originalaAngleščina
Obseg436 strani
ŽanrKriminalke, Vohunski roman, Triler
ZbirkaEnota Sigma
Pomakni se na vrh