Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 22,99 €
  • Žepna: 10,95 €

VSE SE VRAČA, VSE SE PLAČA

(ni ljubezenska zgodba)

Pisateljica Jo Barrett v romanu Vse se vrača, vse se plača (ni ljubezenska zgodba) duhovito in spretno razkriva razsežnosti maščevanja zavrženih in prevaranih žena in deklet. Ognjevita in očarljiva glavna junakinja skozi zabavno zgodbo izpričuje sladkost maščevanja moškemu, ki jo je prevarano zavrgel.

Jo Barrett je prepričana, da ima sleherna ženska v sebi vsaj kanček 'Alex Forrest', glavne osebe v filmu Usodna privlačnost, ki jo je zaigrala Glenn Close. A ne zagovarja izkrivljenih poti za maščevanje z obsedenim nadlegovanjem in preganjanjem. Tudi ne zagovarja najemanja poklicnih morilcev. Pravi, da prav z ničemer, kar kot sredstvo za maščevanje in kazen omenja v romanu – od cianida, arzena do ogljikovega monoksida –, nima smisla tratiti časa.

Pa vendar se ob nekaterih prekinitvah razmerij kljub vsemu lahko nedolžno in zdravo pošalimo. Sama pravi, da je v ljubezni in vojni vse dovoljeno.

Madeline 'Maddy' Piatro je bistro, razgledano in seksi dekle. To dokazuje tudi s svojim fantom Carltonom. Carlton predstavlja sanje vsakega dekleta: čeden je, samozavesten, iz bogate družine in dober ljubimec. Podnevi je njen poslovni partner in ponoči zaročenec. Skratka, Carlton je tisti pravi. Pravi vse do dne, ko na grd način prekine razmerje z njo, ji uniči kariero in prične spati z mlado računovodkinjo. Maddy spravi ob podjetje, ki ga je sama postavila na noge. Zasipa jo z lažmi in jo vara. Uniči ji življenje. Njen ponos je zdaj prizadet in samozavest okrnjena. Stara je trideset in še nekaj let in ostala je sama. Vse prevečkrat je v zanemarjeni trenirki, objokuje svojo usodo ter razmišlja o maščevanju. Ampak Maddy se odloči za maščevalni pohod. Hoče zadoščenje in hoče nazaj svojo kariero.

Po mukotrpnem prosjačenju Maddy prepriča svojega brata Ronnieja, da ji da telefonsko številko možaka, najetega morilca, ki zna 'stvari spraviti v red'. Dick, surov, pa vendar simpatičen najeti morilec, ki nosi pištolo in ima

Barrett Jo
PrevajalecIrena Furlan
Jezik originalaAngleščina
Obseg287 strani
ŽanrRomantika, Ženski roman
Pomakni se na vrh