Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 25 €
  • Žepna: 25 €

TEMNI ANGEL

Mlada Jennifer Winwood, ki je odrasla na podeželju, pride s svojo sestrično Samantho v London na svojo prvo družabno sezono. V Londonu jo pričakajo njen oče, vikont Nordal, teta Agatha, pa tudi zaročenec, čedni in uglajeni lord Kersey. ÄOeprav so se za zvezo med mladima dogovorili starši, je Jennifer zadovoljna z njihovo izbiro, saj je v svojega lepega zaročenca zaljubljena.

Mladenki v londonsko visoko družbo vstopita polni upov in veselega pričakovanja, toda stvari se ne odvijajo čisto po njunih pričakovanjih. Tako je Jennifer nemalokrat otožna in razočarana, kajti njen zaročenec se izkaze za zelo zadržanega. še več, zdi se, da ne čuti nobene želje po tem, da bi jo bolje spoznal. Zato pa zanimanje zanjo povsem nepričakovano izrazi nekdo drug. Grof Thornhill slovi kot lahkoživec in ima za sabo burno preteklost, toda žal Jennifer menda na to kar pozabi, kadar se znajde v njegovi družbi. Nenadoma pa njuno prijateljstvo prerase v nekaj več in Jennifer čez noč postane tarča obrekovanja v vseh londonskih modnih salonih.

Za nameček so grofovi motivi za to prijateljstvo pravzaprav zelo nejasni, vsaj tako nejasni kot njegova škandalozna preteklost. In morda, spozna Jennifer, so z njo tudi povezani.

Medtem pa vikont Kersey omahuje med ogorčenostjo nad vedenjem zaročenke ter nenavadno brezbrižnostjo. In na obrazu ljubke Samanthe, ki je bila od nekdaj razposajeno in živahno dekle, je na lepem pogosto opaziti sledove solz.

 

Balogh Mary
PrevajalecAlenka Perger
Jezik originalaAngleščina
Obseg239 strani
ŽanrRomantika, Zgodovinska romantika
Pomakni se na vrh