Podrobnosti knjige

Razprodano
  • Trda vezava: 34 €
  • Žepna: 14,65 €

LEDENI LORD

Damien Knight Lord Winterley, hladni, a časti zapriseženi vojni junak, ki se je izkazal v vojni proti Napoleonu, se je po skrivnostni smrti majorja Jasona Sherbrooka, enega od svojih vojaških tovarišev prisiljen soočiti z nenavadnim izzivom: preizkusiti se mora v vlogi varuha majorjevi osiroteli nečakinji. Ne, da bi vedel, da ta še zdaleč ni več majhna punčka, pač pa cvetoča lepotica, godna za poroko, se odpravi ponjo na dekliško šolo Yardley, kjer kot ena od štirih deklet brez sorodstva ob skoraj suženjskem delu, ki ji ga nalaga zlobna ravnateljica Brocklehurstova in sprevrženi gospod Reed preživlja božične počitnice.

Miranda FitzHubert, nezakonska hči razvpite gledališke igralke in plemiškega očeta živi le za nastope v bližnjem podeželskem gledališču kamor se skrivaj odkrade tudi tisto usodno noč. S čutnim nastopom požene kri po žilah samemu lordu Winterleyu, ki se dan pred obiskom svoje bodoče varovanke po naključju odpravi v gledališče. Ne vedoč, da gre za njegovo malo varovanko, jo skuša zapeljati. Čeprav ji skrivnostni čedni oficir v škrlatni uniformi razvname dušo in telo, Miranda uspešno ubeži telesni skušnjavi, a hkrati pade v past, ki ji jo je nastavil njen neusmiljeni povzpetniški stric.

Čeprav se ljubita skoraj od trenutka, ko se zagledata, jima okoliščine preprečujejo, da bi ljubezen tudi izživela. Medtem, ko se Miranda bori občutkom manjvrednosti zaradi svojega nizkega stanu ter skuša preboleti grofovo okrutno dejanje, s katerim jo je rešil gotove smrti, se Damien bori s temačno zverjo, ki se je rodila v njegovi duši kot posledica let, preživetih na bojiščih. Prepričan, da je popolnoma neprimeren za zakonsko življenje, se na vse mogoče načine otepa Mirandine ljubezni in ji išče drugega snubca. Bo dekletu uspelo staliti plasti ledu, pod katerim počiva Damienovo trpeče srce?.

Foley Gaelen
PrevajalecAjda Janovsky
Jezikovni pregled Petra Arula
Jezik originalaAngleščina
Obseg326 strani
ŽanrRomantika, Zgodovinska romantika
ZbirkaDružina Knjight
Pomakni se na vrh