Podrobnosti knjige

Razprodano
  • Trda vezava: 9,75 €

IZGINULA DVOJČKA

Rihard je bil tokrat odločen, da se ne bo več vmešaval v Karline kriminalistične zaplete, polne nevarnosti, toda preden je lahko tatovoma paradižnikov zaželel dober tek, se je že znašel v vrtincu strahu, groženj, domnev in takoj spet postal gospod Kukalo od nog do glave. Tokrat se za izginotjem sladkih sadežev skriva veliko več kot nedolžna otroška kraja. Detektiva odkrijeta korupcijo, nasilje in celo orožje.

Karla takoj izvede akcijo: izostri lupo, prisluškuje tajnemu pogovoru s podkupljenim policistom in izve za izsiljevanje. V soju avtomobilskih žarometov brezglavo zbeži čez kmečko dvorišče in na srečo ugleda visok zid. Spreten preskok in – rešena, toda … halo! Kaj je ta smrdljiva lepljiva snov?!

Otroka prepričujeta dedka, da so v nastali situaciji vsega krivi hormoni. Dedek seveda razumevajoče kima, dokler ne dojame, da gre za prepovedane živalske hormone, ki sta jih dvojčka vbrizgavala mladim teličkom za hitrejšo rast. Karla in Kukalo spoznata, da sta tokrat na sledi najhujšim zločincem, vendar prepozno. Gledata v cev pištole in dojameta ironijo: umrla bosta, od nekaj sto policistov pa ju ločijo samo masivna vrata s preprostim zapahom …

Sommer Jörg
IlustratorBarbara Sholz
PrevajalecAnja Kokalj
Jezik originalaNemščina
Obseg120 strani
ŽanrSkrivnosti
ZbirkaMali detektivi
Pomakni se na vrh