Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 9,95 €

HIŠA PESKA IN MEGLE

V tem presenetljivem romanu, ki ga ne boste mogli odložiti iz rok do zadnje strani, bodo glavni junaki s papirja stopili v vaše življenje. Majhna hiša pa se vam bo zdela najpomembnejši kraj na vsem svetu.

V skupini smetarjev na cesti v Kaliforniji nekdanji polkovnik Iranskih letalskih sil pod šahom hrepeni po tem, da bi spet prišel do izgubljene družinske časti. Ko se mu na okrožni dražbi ponudi prijetna hiška za le četrtino svoje vrednosti, v tem vidi veliko priložnost zase, za svojo ženo in otroke. Toda prejšnja lastnica hiše, ozdravljena alkoholičarka in odvisnica, ki jo je zapustila sreča, na to ne gleda tako. Prav tako ne njen ljubimec, poročeni policaj, ki je pripravljen iti prek vseh meja, da bi pridobil njeno ljubezen in ji spet priboril hišo.

Dubus ima neverjetno sposobnost, da nas spravi v notranjost svojih oseb, da vidimo svet z njihovimi očmi. To so ljudje z običajnimi napakami, ljudje, ki iščejo majhen košček zemlje, na katerem bi lahko obstali. Iste potrebe jih priženejo do neizogibnega konflikta, v katerem celo bralec, ki navija za vsakega izmed njih, nima varnega pristana.

Hiša peska in megle se neizprosno odvija od svojega napetega in barvitega začetka naprej do narativnega vrhunca. Tako tradicionalno zgodbo o imigrantskem uspehu kot moderno ljubezensko zgodbo postavi na glavo, da se izlijeta v zaključek, ki nam seže do srca. Izlije se v mojstrski preobrat ameriškega realizma in šekspirjanskih posledic. To je ameriška tragedija in osupljivo resnična podoba države, v kakršni živimo danes.

Dubus Andre
PrevajalecKatarina Ropret
Jezik originalaAngleščina
Obseg495 strani
ŽanrRomantika, Ženski roman
Pomakni se na vrh