Podrobnosti knjige

Razprodano
  • Trda vezava: 9,95 €

FARMA TRUPEL

V podeželski državici Severni Karolini okruten umor enajstletne Emily Steiner pretrese vse prebivalce majhnega mesta Black Mountain. Zaradi neizkušenosti tamkajšnje policije, ki na leto reši v povprečju en umor, pokličejo na pomoč strokovnjake FBI-ja. Kot glavna mrliška oglednica se v to zaspano mestece odpravi dr. Kay Scarpetta, spremljata pa jo Pete Marino, načelnik richmondske policije, in Benton Wesley, vodja raziskovalne enote FBI-ja. Vse pretrese grozovita podobnost umora s tistim, ki ga je pred leti v Richmondu zagrešil serijski morilec, ki se že več let spretno izmika FBI-ju. Ko dr. Kay Scarpetta poskuša smiselno povezati vse zbrane dokaze, jo vprašanja, na katera nima odgovorov, vodijo na Farmo trupel, majhno raziskovalno področje v državi Tennessee, kjer lahko s pomočjo neprijetnih eksperimentov pride do odgovorov.

Medtem vsi trije preiskujejo navidezen samomor agenta, ki je vodil preiskavo umora enajstletne deklice.

V to spremenljivo atmosfero vstopi Kayina naivna in uporniška nečakinja Lucy, ki ima pred seboj svetlo prihodnost v Quanticu, FBI-jevem centru za razvoj računalniške opreme – vse dokler je ne obtožijo vdora v varnostni sistem.

Ko Scarpetta potuje med Severno Karolino in Virginijo, jo skrbi za Lucy, katere prihodnost ni nič kaj obetavna, in za Marina, ki se čustveno zaplete z Emilyjino lepo in potrto mamo.

Kljub vsem zapletom, s katerimi se mora spopasti, najde dr. Kay Scarpetta na Farmi trupel odgovore na vprašanja o umoru Emily Steiner in dokaze, ki prikažejo zločin še bolj grozljiv, kot si ga je predstavljala.

Cornwell Patricia Daniels
PrevajalecKatarina Pegam
Jezik originalaAngleščina
Obseg349 strani
ŽanrSkrivnosti, Kriminalke
ZbirkaKay Scarpetta
Pomakni se na vrh