Podrobnosti knjige

  • Trda vezava: 34 €
  • Žepna: 17,65 €

ČRNI RED

Srhljiv požar v kopenhagenski knjigarni sproži neusmiljen lov po štirih celinah. S požigom in umorom želijo tatovi priti do biblije, ki je nekoč pripadala Charlesu Darwinu, očetu evolucije. Poveljnik Gray Pierce se znajde v uganki, ki izvira iz časov nacistične Nemčije … in grozljivih poskusov, ki so jih izvajali v opuščenem laboratoriju, skritem globoko v gorah na Poljskem.

Na drugi celini zajame odmaknjeni samostan v Nepalu norost, ko se budistični menihi zatečejo v kanibalizem in mučenje. Lisa Cummings, mlada ameriška zdravnica, ki preiskuje grozljiva dejanja, postane žrtev krutega morilca v službi skrivnostnih sil, ki želijo na vsak način prikriti dogodke. Lisin edini zaveznik je skriti romar Painter Crowe – direktor enote Sigma, elitnega poveljstva ameriških znanstvenikov in specialnih agentov –, ki prav tako kaže znake hude bolezni, ki je uničila razum menihov.

Gray Pierce mora rešiti Painterja in Liso – in svet, ki je v nevarnosti –, ko želi enota SIGMA razkriti stoletno zaroto, ki bi lahko uničila obstoječi svetovni red … in za vedno spremenila usodo človeštva.

Rollins James
PrevajalecNeža Kralj
Jezik originalaAngleščina
Obseg444 strani
ŽanrKriminalke, Vohunski roman, Triler
ZbirkaEnota Sigma
Pomakni se na vrh