Podrobnosti knjige

Razprodano
  • Trda vezava: 9,95 €

ČRNA VRANA

Polona Novak na povabilo strica Vilija in tete Jane odpotuje v Podgrad.

Njena mami se je s svojo sestro Jano dogovorila, da bo Polona pri njih ves mesec. Poloni pravzaprav ni veliko do tega, da bi pri svojih sorodnikih preživela ves mesec, in to zaradi različnih razlogov.

Najprej jo skrbi, ker bo zamenjala šolo in to skoraj tik pred koncem šolskega leta. Le kako se bo navadila na nove učitelje in sošolce?

Drugi razlog je, da v Podgradu nima prijateljev in ji bo težko brez najboljše prijateljice Mine. Stric Vili in teta Jana sicer imata hčer – Polonino sestrično Vlasto, a kaj ko je Vlasta neprijetna, neprijazna in pogosto celo nesramna do Polone. No, vsaj bila je pred šestimi leti, ko sta se nazadnje videli. Takrat je Vlasta ušpičila cel kup neumnosti in Polona je zelo trpela. A sedaj niti Vlasta niti Polona nista več otroka, ampak že veliki punci. Dvanajst let jima je in morda se bosta sedaj le lahko spoprijateljili!

Najbolj nenavadno pri vsem skupaj pa je, da Polona sploh ne ve, zakaj njena mami želi, da se za mesec dni preseli v Podgrad. Ob slovesu se Polonina mama razjoče, kot se ni niti ob očetovi smrti … in ji potisne v roke pisemce.

Toda Polona se na svojem obisku pri sorodnikih sreča še z mnogo bolj nenavadnimi rečmi …

Stine R.L.
PrevajalecAmanda Mlakar
Jezik originalaAngleščina
Obseg128 strani
ZbirkaSoba nočne more
Pomakni se na vrh