Knjige glede na žanr

Ženski roman

POČITNIŠKA HIŠICA

Lily Bishop se nekega jutra prebudi, na kuhinjskem pultu pa jo čakajo moževo poslovilno sporočilo in ločitveni papirji. Kar naenkrat potrebuje službo in streho na glavo.

Po spletu srečnih naključij se zaposli v naselju živahnih starostnikov, ki pa živijo vse prej kot dolgočasno življenje. Za sabo imajo kar nekaj težkih preizkušenj, Lilyjina mladost pa poskrbi, da se začnejo lomiti najtrši oklepi. Tudi oklep dolgoletne lastnice in direktorice naselja Rose Carrigan.

Ženski skleneta nenavadno prijateljstvo, se učita ena od druge, nobeni pa ne uspe pobegniti pred neizbežno romanco. Poletje vsekakor poskrbi za posebne čare in priložnosti in obe ugotavljata, da je življenje vendarle ...
Nadaljuj z branjem

DVA BREGOVA, ENA REKA

Kerry Hayes je mati samohranilka, ki živi v naselju na jugu Londona. Sina in sebe preživlja z delom čistilke v hišah, ki si jih sama niti v sanjah ne bi mogla privoščiti. Kot otrok je bila Kerry oddana v rejo in njena preteklost jo še vedno preganja.

Noah Martineau je uspešen odvetnik z lepo ženo, hčerko in hišo v mondenem naselju Primrose Hill. Noah je bil kot otrok posvojen in odloči se, da se ne bo nikdar obračal nazaj in da bo vselej usmerjen le v prihodnost.

Kerry skuša najti brata, od katerega so jo kot otroka ločili, in s tem sproži ...
Nadaljuj z branjem

DEKLE IZ BROOKLYNA

Raphael je uspešen pisatelj in razmišlja, da bi svoje dekle, mlado zdravnico Anne prosil za roko, ko ga le-ta preseneti z vprašanjem: »Bi me ljubil tudi, čeprav sem storila nekaj groznega?« ter mu pokaže pretresljivo fotografijo. Nato Anna izgine brez sledi.

S pomočjo upokojenega detektiva, prijatelja Cara, Raphael odkriva tragično preteklost mlade zdravnice in jo poskuša izslediti, saj odkrije, da so jo ugrabili in da njena zgodba še zdaleč ni zaključena.

S to intenzivno, zasvajajoč kriminalno-ljubezensko zgodbo in z edinstvenimi in dobro razvitimi liki ter napetostjo v slehernem poglavju se je Guillaume Musso podpisal pod eno od svojih najbolj ambicioznih in uspešnih ...
Nadaljuj z branjem

MEDTEM KO SI SPALA

Kako je, ko se v soboto zbudiš v tuji postelji in ob sebi najdeš truplo, v glavi pa je samo velika črna luknja in nobenega spomina na preteklo noč?

Tako prvič srečamo Taro Logan, ženo in mamo dveh odraščajočih najstnikov, učiteljico in umetnico, ki sama pri sebi ve, da ta umor ne more biti njeno delo.

V tej kriminalki pisateljica Kathryn Croft pripelje umor in vse, kar je povezano s tem, v domače okolje. Avtorica nam skozi prvoosebno pripoved prikaže, kako dramatičen vpliv ima ta dramatični dogodek na vse odnose, ki jih ima Tara s svojo družino in drugimi. Z žensko tankočutnostjo ...
Nadaljuj z branjem

KNJIŽNICA SPOMINOV

Martha Storm je iz radovedne deklice, ki je silno rada pisala zgodbe, zrastla v prestrašeno žensko srednjih let, ki smisel svojega življenja vidi le v pomoči drugim in ki je v vseh teh letih izgubila dar besed. Zato zdaj šiva, krpa, pomaga in je sploh deklica za vse. Le zase ne.

Toda nekega dne pred vrati knjižnice najde skrivnostno knjižico pravljic s posvetilom, ki ji ga je njena že davno pokojna babica pustila v njej. Toda nekaj ni prav. Morda pa njena babica navsezadnje le ni umrla?

Ko se Martha poda po poti raziskovanja in odkopavanja svoje preteklosti, si pravzaprav začenja utirati ...
Nadaljuj z branjem

TEŽNOST PTIC

Prvenec pisateljice Tracy Guzeman opisuje življenjsko zgodbo, kjer se sedanjost vseskozi prepleta s preteklostjo, ki je ni mogoče pokopati. Stare skrivnosti silijo na površje in štiriinštirideset let po tem, ko nadarjeni mladi slikar Thomas Bayber prvič sreča Alice in Natalie Kessler, umetnik razkrije, da obstaja še nikoli videno delo Sestri Kessler – gre za provokativno sliko, na kateri so upodobljeni mladi umetnik Thomas, ter sestri Alice in Natalie. Ko slikar poprosi svojega starega zaupnika, Dennisa Fincha, ki je profesor umetnostne zgodovine, in Stephena Jamesona, ekscentričnega mladega overovatelja umetnin, da prodata sliko, se tudi njuna pot poveže z ostalimi, ko ju ...
Nadaljuj z branjem

Pomakni se na vrh