Avtorica brez spletne strani

Linda Howard je prepričana, da ji je bilo vedno sojeno biti pisateljica, kajti naravnost oboževala je knjige, ki jim jih je mama brala odkar so bili dojenčki. Howardova pravi, da je bilo zanjo najbolj neznosno, ko mama ni imela časa brati, sama pa ni znala. Stara je bila tri leta. Kot vsi vemo, je frustracija največji motivator; za Howardovo to zagotovo drži, kajti naučila se brati pri štirih letih. Pravi, da se še danes spomni, kako zadovoljna je bila, da je lahko brala sama. Pri devetih letih je trčila ob naslednjo oviro: prebrala je vse zanimive knjige v knjižnici, zato je začela pisati, da je imela kaj za brati. Da je bila Howardova že zgodaj zares posebna, pove dejstvo, da je prvi dan šole prebrala vse učbenike od prve do zadnje strani, nato pa vse leto prebirala leposlovje, medtem ko so njeni sošolci prebirali učbenike. Seveda priznava, da je imela srečo, da je živela v majhnem mestecu, kjer so jo vsi učitelji poznali, tako da so jo pustili pri miru, če je pisala teste pozitivno in če je znala odgovor, ko so jo vprašali med uro. Linda Howard priznava, da dejstvo, da je tako zgodaj začela brati, ni doprineslo k njeni izobrazbi, kajti po srednji šoli je šla na novinarsko šolo, a je po prvem semestru šolo pustila in se zaposlila v prevoznem podjetju. Pravi, da je to bila ‘prava’ šola. Vseskozi pa je nadaljevala s pisanjem. Linda Howard je pisala dvajset let, preden je bila prepričana, da je dovolj dobra za objavo.

Knjige Linde Howard beremo od 1985, ko je izdala prvo knjigo. Bralci njenih knjig smo lahko prepričani, da bomo doživeli tri stvari: napeto zgodbo, spolne prizore, ob katerih bi zardele tudi igralke iz Seksa v mestu in izdelan konec, ki bralca ne pusti praznega. Linda Howard pravi, da je zanjo največji izziv tretja stvar, kajti zamisli si začetek in konec, sproti pa se odloča, kako bodo osebe prišle do tja. Pravi, da bi izgubila zanimanje za pisanje, če bi na začetku vedela vse.

Linda Howard je ena redkih pisateljic svetovnega kova, ki je brez spletne strani. A brez nje ni zaradi tega, ker bi bila prestara in se ji ne bi dalo učiti dela z računalnikom, pač pa zaradi tega, ker ji je policija po tretjem zalezovalcu to odsvetovala. Čeprav je detektiva prepričevala, da na spletni strani ne bo osebnih podatkov, ji je detektiv odsvetoval, kajti menil je, da ti ljudje niso racionalni in da jim ni pametno dati ničesar, na kar bi se osredotočili. Linda Howard pravi, da to očitno ni škodilo njeni karieri, kajti knjige se prodajajo. Seveda priznava, da bi se lahko prodajale bolje, a je prepričana, da je pomembneje ostati živ kot pa prodati več knjig.

Glede na to, da je redno na lestvicah najbolje prodajanih knjig, da je dobila nagrado za življenjsko delo, da je priljubljena avtorica milijonov bralcev in da je navdih mnogim mlajšim pisateljicam, sem prepričana, da je Linda Howard legenda, ki ji dejstvo, da nima spletne strani, ne bo prav nič škodilo.

Avtorica brez spletne strani
Pomakni se na vrh